Parametrii laserului sunt definiti cu atentie si pricepere studiindu-se anatomia pielii si a firelor de par si potrivind intensitatea laserului si durata pulsului la marimea foliculului, adancimea si locatia pentru a preveni cresterea ulterioara. Tehnicile de manipulare ajuta si la inlaturarea parului facial.

Din moment ce firele de par intra in cicluri de crestere diferite, mai multe sesiuni sunt necesare pentru a distruge toti foliculii in zona tratata.

Epilarea cu laser – indicatii inainte si dupa…

Inainte de epilarea cu laser

Va rugam sa evitati pensarea, epilarea cu ceara sau orice alt procedeu care presupune smulgerea firului de par cu cel putin 4 saptamani inaintea de programare. Acest lucru este valabil si la epilarea definitiva la barbati.
Va rugam sa evitati procedurile de albire a pielii cu cel putin 4 saptamani inainte de programare. Albirea presupune scoaterea pigmentului de la radacina firului de par si scade abilitatea laserului sa gaseasca foliculul.

Sa va notati programarea pentru epilare definitiva in calendar. De asemenea, scrieti pe calendar „Fara bronzare” pe perioada de 4 saptamani inaintea sedintei. Aceasta inseamna fara expunere la razele ultraviolete cuprinzand aici atat bronzatul natural si artificial, cat si evitarea lotiunilor sau spray-urilor bronzante. Daca desfasurati o activitate zilnica ce presupune expunerea la soare (ex: fata, gat, brate) va rugam sa folositi o crema de protectie cu SPF mai mare de 30 chiar si in perioadele de toamna-iarna.

Va rugam sa va adresati personalului nostru calificat daca zonele ce urmeaza a fi tratate au fost expus la raze UV pe perioade indelungate. Va vom comunica atunci daca sedinta de epilare definitva cu laser trebuie reprogramata sau nu.

Pregatirea de dinainte epilarii cu laser

Va rugam sa barberiti zona ce urmeaza a fi tratata cu o zi sau doua inaintea sedintei. In ziua sedintei va rugam sa evitati folosirea deodorantelor, parfumurilor, lotiunilor si a machiajelor asupra zonei respective. Incercati sa nu luati aspirina, tetraciclina, profilactice, medicamentatie fotosenzitiva, medicamente penrtu hormoni. Medicamentele cu steroizi sunt interzise.

Dupa epilarea cu laser la ce sa va asteptati dupa sendinta de epilare:

Asteptati-va ca parul sa cada la 2 saptamani dupa; in aceasta perioada firele de par vor continua sa creasca. In aceasta perioada parul poate fi barberit, pensat sau ceruit. Dupa aceasta perioada de 2 saptamani insa, evitati metodele de epilare ce implica smulgerea radacinei.

Evitati sa faceti dus in primele 2 ore dupa sedinta. Dupa dus, aplicati o lotiune hidratanta. Incercati sa alegeti o lotiune care nu contine multe ingrediente chimice si artificiale. Evitati pe cat posibil baile fierbinti si saunele in primele 3 zile dupa sendinte.

Nu consumati mancaruri foarte condimentate, incercati sa reduceti pe cat posibil consumul de vin, tigarete. Incercati sa nu luati aspirina, tetraciclina, profilactice, medicamentatie fotosenzitiva, medicamente penrtu hormoni. Medicamentele cu steroizi sunt interzise. Nu folositi imbracamintea strampta, mulata pe zonele tratate.

Daca zona tratata devine iritata atunci:

Evitati epilarea pentru 72 de ore dupa tratament. Machiajul pe zona tratata trebuie inlaturat usor si cu mare atentie pentru a nu mari sansele de complicatii post-tratament;

Evitati frecarea cu un prosop de fata sau de baie. Zona respectiva trebuie tamponata cu grija;

Evitati inotul si sporturile care implica transpiratie abundenta pana cand zona iritata revine la normal.

Daca nu exista iritari atunci:
Ingrijirea uzuala a pielii (makeup, lotiuni, deodorant, epilare) poate reincepe la o zi dupa tratament daca nu exista iritari sau alte efecte adverse. O exfoliere usoara este recomandata la 2 zile dupa tratament.

Pentru alte nelamuriri sau intrebari specifice va rugam sa nu ezitati sa contactati personalul salonului nostru. De asemenea, puteti consulta oricand sectiunea noastra de intrebari frecvente.

Link-uri utile
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11737125
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11737124
Lista preturi Epilare Definitiva – Encore Cosmetic Solutions Bucuresti