Q
Care sunt cele mai populare zone epilate cu laser?
A Cele mai populare zone sunt parul facial la femei, bikini line si zona spate la barbati.
Q
De cat timp este folosita tehnologia laser in medicina?
APrimul laser a fost folosit in medicina in 1961, iar procedurile de epilare definitive cu laser au inceput acum mai bine de 15 ani insa au avansat semnificativ in ultimii 8-10 ani.
Q
Care este diferenta intre IPL si laser?
AIPL inseamna Intense Pulsed Light si nu este un laser. Aparatele IPL sunt eficiente in anumite proceduri cosmetice ca inlaturarea tatuajelor, corectarea semnelor din nastere, cicatricelor s.a., insa experienta noastra suporta folosirea unui aparat pe cat de puternic pe atat de sigur ca laserul Alexandrite si laserul cu dioda pentru procedura de epilare definitiva. In acelasi timp, datorira costului de achizitionare mai redus al aparatelor IPL, acestea sunt folosite cu precadere in pietele emergente cu economii mai putin dezvoltate acolo unde puterea de cumparare a consumatorilor este mai redusa.
Q
Care este diferenta intre SPL si IPL?
ADatorita faptului ca IPL este o marca inregistrata aceasi procedura poarta nume diferite in functie de regiuni si continente. Astfel, denumiri ca SPL (Square Pulsed Light), VPL, CPL, AFT, E-Light, M-Light pot fi intalnite dar reprezinta tratamente similare si anume o lumina incoerenta distribuita pe o plaja mare de frecvente, intre 500nm si 1200nm.
Q
La ce tipuri de rezultate va puteti astepta folosind un aparat de epilat portabil, pentru folosirea casnica?
AUn studiu recent asupra Silk’n laser, un dispozitiv aprobat de catre US Food and Drug Administration (FDA), a fost publicat de catre Lasers in Surgery and Medicine, o publicatie de marca in domeniul stiintific. In acest studiu, 10 persoane au fost supuse la 4-6 tratamente. Rezultatele au aratat o reducere medie a parului de 36%, dupa 4 saptamani de la ultimul tratament. Totusi, dupa inca 12 saptamani parul s-a reintors in mare parte facand ca reducerea pilozitatii sa nu mai fie considerata semnificativa din punct de vedere statistic. De altfel, numaratoarea a indicat ca la 4 din 6 pacienti parul a fost chiar mai des decat inainte de studiu!
Q
Care este cel mai bun laser pentru tipul meu de piele si culoarea parului meu?
ALaserul Alexandrite e considerat de multi specialisti in domeniu ca fiind “the gold standard laser”. Acest lucru este adevarat pentru pielea deschisa la culoare. Relativ recent a aparut si un alt tip de laser la fel de eficient, laserul cu dioda (diode laser). Acesta din urma este mai potrivit pentru persoanele din sudul si centrul geografic european. Ambele lasere folosesc o unda de lumina lunga cu energie pentru penetrarea foliculului de par, energie ce este atrasa in mod deosebit de catre melanina. Desi consideram si laserul YAG ca fiind unul extrem de performant, datorita specificului regional, conducerea Encore Salon a decis sa nu-l utilizeze pe acesta din urma in Romania deorece este folosit cu succes cu precadere pe pielea inchisa la culoare (populatie cu origini in Africa Subsahariana).
Q
Care sunt riscurile epilarii cu laser?
AEpilarea cu laser este o procedura cosmetica usoara care puteti sa o faceti si in pauza de pranz. Nu aveti nevoie de timp pentru recuperare. Clientii se pot intoarce la activitatile zilnice imediat. Cu aceasta procedura avem indicatii precise si scrise care explica toate riscurile posibile.
Q
Care este varsta minima care trebuie sa o aveti pentru a te bucura de o astfel de procedura?
ARealmente, nu exista nici o varsta minima. Adolescentii care sunt inca in perioada de crestere vor avea fire de par noi pe masura ce se vor dezvolta si vor avea nevoie de noi retusari cu trecerea anilor. Deocamdata, noi nu tratam persoane sub 16 ani. Unele persoanele mai in varsta au par carunt care nu raspunde la aceasta procedura.
Q
Este o procedura dureroasa?
AClientii care au folosit aceste aparate compara senzatia cu o plesnitura de elastic asupra pielii si este mai putin dureroasa decat epilarea cu ceara. Insa, noi suntem constienti de faptul ca fiecare persoana are o toleranta diferita fata de durere.
Q
Am pielea mai inchisa la culoare si sunt satul (a) de lame de ras si iritari de tot felul si fire de par crescute sub piele. Ar fi aceasta procedura benefica si sigura pentru mine?
ADa. Laserul cu dioda este cel care da randamentul cel mai mare intr-o astfel de situatie. Vei fi foarte satisfacut (a) de rezultate!!
Q
LASER inseamna Light Amplification by the Stimulated Emission of Radiation. Ar trebui sa fiu ingrijorat (a) de aceste „radiatii” asupra epidermei?
ANu. Exista doua tipuri de radiatii: (1) Radiatie neionizata, si (2) Radiatie ionizata. Laserele folosite pentru epilare folosesc radiatie neionizata, care este de fapt radiatia luminii si este aprobata atat de US Food and Drug Administration si de catre normativele UE. Cele ionizate sunt razele X, ultravioletele si radiatiile nucleare si reprezinta un tip complet diferit de radiatii si nu au legatura cu tratamentele cosmetice de epilare.

Criolipoliza

 • Ce este criolipoliza?

  Criolipoliza este o metoda de remodelare corporala, neinvaziva ce presupune racirea tesutului adipos ce induce lipoliza (distrugerea celulelor de grasime) fara a afecta celelalte tesuturi. Rezultatul: dupa 2-3 luni se observa o reducere considerabila a stratului de grasime. Procedura este relativ noua, ea fiind aprobata de Food and Drug Administration in Septembrie 2010.

 • Cum functioneaza criolipoliza?

  Criolipoliza se bazeaza pe principiul ca celulele adipoase (de grasime) sunt mai vulnerabile la racire decat tesuturile din vecinatate. Un aplicator neinvaziv este pozitionat pe zona dorita cu scopul de a extrage energie calorica din stratul de grasime aflat dedesubt, in acelasi timp protejand epiderma, nervii, muschii si celelalte tesuturi. Celule adipoase astfel racite intra astfel in apoptoza (formă a morții celulare programate, proces prin care celulele declanșează propria lor auto-distrugere ca răspuns la un anumit semnal) si sunt eliminate gradual, reducand grosimea stratului de grasime.

 • Ce se intampla cu celulele adipoase?

  In timpul procedurii, expunearea la temperaturi joase declanseaza procesul de apoptoza, ceea ce duce la declansarea cytokinelor (molecule de natură proteică ce transmit informații între celule diferite) si a altor mediatori inflamatori. Astfel, celulele inflamate digera gradual pe cele adipoase afectate in lunile de dupa procedura. Lipidele din celulele adipoase sunt emanate si transportate de sistemul limfatic spre procesare, asemenea grasimii din mancare. Din cauza faptului ca acest proces de curatare a lipidelor este gradual, nu exista o schimbare daunatoare in lipidele din sange sau in procesul de functionare al ficatului.

 • Cat de rece este rece?

  Criolipoliza a fost descoperita de medicii dermatologi Dieter Manstein si R. Rox Anderson de la centrul pentru fotomedicina Wellman al Massachusetts General Hospital din Boston, SUA. Ei si echipa lor de cercetatori a demonstrat ca, sub conditii de laborator controlate, celulele subcutanate adipoase sunt, in mod natural, mai vulnerabile la efectele racirii decat tesuturile din imprejurimi. Evidentele lor initiale, publicate in Lasers in Surgery and Medicine in Noiembrie 2008, au conclus ca o racire prelungita, controlata a tesutului poate induce o reducere selectiva a celulelor adipoase si implicit o pierdere a grasimii subcutanate fara a afecta epiderma. Aceasta descoperire, numita “selective cryolysis” a dus la dezvoltarea tehnologiei patentate ulterior si care sta la baza procedurii neinvazive numita criolipoliza.

 • Cine a dezvoltat criolipoliza?

  Criolipoliza a fost descoperita de medicii dermatologi Dieter Manstein si R. Rox Anderson de la centrul pentru fotomedicina Wellman al Massachusetts General Hospital din Boston, SUA. Ei si echipa lor de cercetatori a demonstrat ca, sub conditii de laborator controlate, celulele subcutanate adipoase sunt, in mod natural, mai vulnerabile la efectele racirii decat tesuturile din imprejurimi. Evidentele lor initiale, publicate in Lasers in Surgery and Medicine in Noiembrie 2008, au conclus ca o racire prelungita, controlata a tesutului poate induce o reducere selectiva a celulelor adipoase si implicit o pierdere a grasimii subcutanate fara a afecta epiderma. Aceasta descoperire, numita “selective cryolysis” a dus la dezvoltarea tehnologiei patentate ulterior si care sta la baza procedurii neinvazive numita criolipoliza.

 • Care sunt rezultatele?

  Studiile clinice au demonstrat ca aceasta procedura duce la rezultate vizibile, masurabile ale pacientilor la 2 luni de la procedura. In plus, o sesiune aditionala poate fi intreprinsa la 2 luni dupa procedura initiala pentru a beneficia de reduceri suplimentare de grasime. Un studiu recent al Scolii de Medicina si Chirurgie al Universitatii din Napoli intreprins pe 50 de pacienti si republicat de The National Center for Biotechnology Information din SUA a relevat faptul ca criolipoliza reduce semnificativ grasimea si celulita in zonele tratate. Reducerea medie a grasimii dupa un singur tratament a fost de 3,02cm, iar circumferinta a fost redusa in medie cu 4,45cm. Pentru mai multe detalii vizitati: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22042359

 • Cat timp dureaza rezultatele?

  Eliminarea celulelor adipoase prin criolipoliza este de asteptat sa dureze la fel de mult ca si eliminarea lor prin metode invazive cum ar fi liposuctia. Ce comparatii pot fi facute cu metodele invazive cum ar fi liposuctia? Rezultatele criolipolizei nu sunt asa de rapide si dramatice ca si procedurile invazive, cum ar fi liposuctia, insa, pentru pacientii care vor sa elimine durerea, riscul si timpul de recuperare asociat cu procedurile chirurgicale, criolipoliza poate fi optiunea preferata.

 • La ce ma pot astepta dupa aceasta procedura?

  Criolipoliza este o procedura complet neinvaziva, ceea ce permite reintoarcerea imediata la activitatile zilnice. Inrosirea pielii poate aparea pe portiunea tratata, si poate dura de la cateva minute la cateva ore. Cateva vanatai sau inflamatii minore, locale pot aparea si care vor dispare dupa cateva zile. Multi pacienti simt o usoara lipsa senzoriala in zona respectiva care poate dura de la una pana la trei saptamani.

 • Care sunt pacientii ideali pentru aceasta procedura?

  Candidatii ideali pentru aceasta procedura sunt persoanele care nu sunt obeze, dar au pachete mici si medii de grasime care nu pot fi usor indepartate sau reduse prin dieta specifica si/sau exercitiu. Aceste persoane isi doresc reduceri de grasime locale si specifice, dar nu iau in considerare o procedura chirurgicala. Criolipoliza nu are intentia sa trateze obezitatea sau sa ajute pacientul sa slabeasca masiv si generalizat.

 • Cum se diferentiaza criolipoliza de alte proceduri neinvazive?

  Criolipoliza este singura procedura care afecteaza numai celulele de grasime. Celelalte proceduri ca laserul, luminile infrarosii, ultrasunetele focusate, s.a. afecteaza celulele adipoase dar pot afecta si tesutul adiacent. In consecinta, astfel de proceduri, au o rata de succes mult mai mica si cu diferente mari de la pacient la pacient. Ca si exemplu, tratamentul Velashape are o eficienta scazuta, doar 35% din pacientii intervievati in SUA au declarat ca procedura merita timpul si banii cheltuiti.

 • Ce aparatura foloseste Encore Cosmetic Solutions in acest domeniu?

  Aparatura, trainingul si informatiile aparute pe site-ul nostru sunt cumparate de la firma dezvoltatoare a acestui concept, si anume Zeltiq Aesthetics Inc. Aparatele au fost aprobate pentru procedura de reducere a grasimii de catre FDA si respecta toate normativele europene de calitate.

Nu ai gasit raspunsul pe care il cauti?

Intreaba echipa Encore Salon!

Poti lua legatura cu specialistii nostri prin intermediul formularului de mai jos: