Autoanaliza Şi Reinventarea Propriului Look

’’O femeie care îşi taie părul este o femeie care-şi va schimba viaţa’’ Coco Chanel

Este dovedit ştiinţific cum în urma unui eveniment major în viaţa lor toate femeile decid să schimbe ceva în propriul aspect. Una dintre calităţile cele mai uimitoare ale sexului frumos, indiferent de vârsta sau de mediul social este, fără îndoială capaciatea de a reacţiona, de a se reonventa,de a renaşte din propria cenuşă, asemeni Păsării Phoenix.

Modificările adoptate în coafură,vestimentaţie sau pur şi simplu în make-up sunt însoţite întotdeauna de efecte pozitive. Aşa cum este adevărat că nimic nu se pierde,totul se transformă, femeile au capacitatea de a-şi recăpăta zâmbetul…după orice moment mai puţin plăcut propus de viaţă..şi atunci când se întâmplă acest lucru,este ca şi cum te-ai născut din nou!

…Observă-te şi reinventează-te…

Uneori schimbarea poate veni fără a fi influenţată de ceva anume, pur şi simplu poate lua naştere din dorinţa a aduce puţin aer proaspăt în propria viaţă şi în propriul stil, în tot ceea ce înseamnă a fi femeie. Alteori, însă, este o bună alternativă pentru a combate sentimentul acela care uneori te cuprinde de a te neglija, de a te simţi inutilă, nedorită.

O femeie care-şi schimbă look-ul, de fapt, nu-şi schimbă pur şi simplu stilul vestimentar, culoarea părului, tunsoarea sau make-up-ul. Schimbarea cuprinde întreaga fiinţă precum o aură…vă face să păreţi mai pline de farmec şi vă garantează mai multă siguranţă,speranţă,umor.

Se întâmplă, ca mai mult de 50% din femeile single care îşi schimbă look-ul sau tunsoarea deci care apelează la aşa numitul look terapy, în câteva săptămâni să-şi găsească perechea, să şege noi prietenii, în timp ce persoanele care sunt căsătorite se simt mai frumoase şi dorite de către partenerii de viaţă!

Un fel de cerc vicios pozitiv care rezultă din capacitatea feminină de a nu renunţa niciodată si de a nu lăsa nimic la întâmplare! Dorinţa de senzaţii tari? …Uneori te poate încerca o dorinţă incontrolabilă de a adopta o tunsoare foarte scurtă sau de a opta pentru o culoare mai ‘’stridentă ‘’. Pe scurt, mici momente de excentricitate, după un moment deosebit de stresant. Ei bine, aceste momente pot avea consecinţe dezastruoase dacă aceste decizii de schimbare nu sunt gândite înainte,ci sunt luate brusc şi nerezonabil!

Desigur, aceste schimbări trebuie să fie bine gândite şi, de preferinţă , cu ajutorul unor profesionişti. Este nevoie de mult entuziasm dar, de asemenea, şi de un pic de răbdare, deoarece pentru a te simţi bine în ,, noua identitate’’, vei avea nevoie de câteva zile pentru a asimila schimbarea şi pentru a aprecia noua imagine.

Aşa cum spuneam mai devreme…adresaţi-vă unui profesionist, descrieţi-i cum decurge o zi obişnuita din viaţa voastra, în ce constă activitatea profesională pe care o desfăşuraţi, pasiunile şi dorinţele. Fără îndoială cu aceste detalii, de exemplu, un hairstylist, iţi va putea spune dacă o tunsoare scurtă este potrivită pentru tine şi va reuşi să-ţi creeze o linie perfectă care să te avantajeze şi să-ţi răspundă întocmai necesităţilor tale. Este important de ştiut că este aproape imposibil atingerea idealului de frumuseţe propus de revistele glossy. Da, desigur, pot fi luate în considerare ca punct de lecare dar este bine de ştiut că nicio tunsoare nu va ieşi ,,copy paste ‘’, deoarece depinde foarte mult de textura părului, de sensul de creştere a firului de păr şi bineînţeles de trăsăturile feţei.

Am reuşit să vă conving puţin?

Doresc să vă dau câteva sugestii şi câteva exemple astfel încât să vă puteţi convinge chiar şi singure acasă, daca o coafura scurtă vă poate avantaja :

Regula celor 5.5. Chiar numele ne indică că are de-a face cu matematica. Sau, mai degrabă, cu matematica aplicată frumuseţii. 5.5 este de fapt o măsurare (în centimetri), pentru a vedea dacă forma chipului se pretează unei tunsori scurte.

Cel care a propus această este Giles Robinson, Senior Stylist la John Frieda UK e Internationals.

Pentru a pune în practică această regulă, poziţionaţi un creion sau pix sub bărbie, în plan orizontal şi apoi poziţionaţi o riglă lângă uureche, în plan vertical. Măsuraţi distanţa dintre intersecţia creionului şi riglei. Dacă obţineţi mai puţin de 5.5 cm, veţi arăta uimitor cu părul scurt, iar dacă e ceva e ceva mai mare, părul lung va fi alegerea cea mai potrivită pentru tine.

În plus faţă de această regulă de aur, mai există şi altele pe care vi le expun în continuare.

Regula 1 : Forma feţei

Obiectivul este acela de a crea iluzia unui chip oval. Aceasta este, de fapt, fizionomia care se potriveşte cel mai bine cu o tunsoare scurtă. În cazul în care faşa ta este mai lungă mai bine să te concentrezi pe ceva ce oferă mai multă lăţime, astfel încât să existe un echilibru. Ideal? Ondularea părului. În acest caz se vor evita tunsorile ridicate, tip Pompadour şi Spike. Dacă totuşi, faţa ta este rotundă se va evita bobul clasic, deoarece ar apărea ca o cască. Mai bine să optezi pentru un smoc sau un breton lung( mai ales dacă părul este drept). Pixie cut este tunsoarea perfectă dacă aveţi o faţă în formă de inimă.

Regula 2 : Umeri, gât şi maxilar

Dintre cele trei aspecte este important să se ţină seama de cel puţin două. De exemplu: când părul este tăiat foarte scurt, liniile feţei (de fapt întregul chip) devin mult mai vizibile, iar defectele sunt evidenţiate. Idealul este să avem o combinaţie de cel puţin două elemente proporţionate între gât, bărbie şi umeri. În caz contrar,mai bine optaţi pentru o tunsoare mai lungă.

Regula 3: Importanţa proporţiilor

Mai ales atunci când optaţi pentru o tunsoare pixie! Când vorbim de proporţii ne referim, în general, la cele fizice, precum şi cele ale capului şi umerilor. Dacă femeile mici de înălţime sunt întotdeauna avantajate de tunsorile pixie, cele înalte trebuie să fie foarte bine proporţionate (de exemplu, Charlize Theron). Cine are un fizic destul de masculin – cu şolduri mult mai înguste decât umerii – trebuie să fie atente să nu creeze un aspect prea ‘’ încăpăţânat ‘’. În schimb, cele cu capul mic şi umeri şi şolduri late, riscă să accentueze forma de pară.

Regula 4 : Păr creţ versus fin

În ciuda faprului că unii hairstzlişti recomandă să nu se adopte tunsori scurte în cazul părului creţ decât până la linia umerilor, există tunsori care le avantajează foarte mult pe cele care fac parte din această categorie. Secretul constă în faptul că scalarea trebuie efectuată într+o manieră perfectă. Contrar în schimb pentru persoanele cu păr fin, care sunt avantajate de tunsori scurte mai ales dacă nu sunt scalate excesiv.

Regula 5 : Sfaturi oferite de LINDA WELLS

Linda Wells este jurnalist la Allure iar in cartea sa ,, Confesiunile unui beauty editor’’ oferă cititoarelor un super sfat. Şi anume : fă-ţi un selfie în faţa unui perete închis la culoare (în cazul în care ai părul şaten închis sau negru) sau alb (dacă eşti blondă). Printează fotografia şi taie conturul acesteia imaginându-ţi tunsoarea pe care ţi-o doreşti. Cum ţi se pare? Ai trecut testul?

Curaj! Uneori începeţi să vă gândiţi la o schimbare de stil atunci când intervine o schimbare de anotimp sau la sfârşitul anului calendaristic sau, cel puţin, la sfârşitul unei anumite perioade. Apoi se întâmplă că te gândeşti prea mult la o schimbare şi nu înţelegi de ce eşti atât de indecisă, lăsând să treacă vara, iarna… Rezultatul?

Entuyiasmul iniţial dispare înainte de a fi alimentat de aura fascinantă indusă de gândul unei schimbări. Faceţi-vă curaj înainte să fie măturat vălul de noutate, pentru că dacă simţiţi această bucurie gândindu-va la o schimbare , momentul cel mai indicat ASTĂZI. Programează-ţi o întâlnire la salon!

Encore Cosmetic Solutions

Write a comment:

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.