Ce tratament corporal ar trebui să facem pentru a ne remodela corpul?!

În primul rând este necesar să avem o dietă echilibrată și să facem mișcare chiar dacă aceasta constă în mersul pe jos în fiecare zi.

Tratamente corporale

Dacă avem ceva greutate corporală în plus și este nevoie să eliminăm din țesutul adipos câțiva centimetrii atunci sunt indicate următoarele tratamente corporale:

1. Criolipoliza reduce țesutul adipos prin înghețarea acestuia la temperaturi cuprinse între -8°C și -11°C. Sunt recomandate maximum 3 ședințe, efectuate la intervale de 6 săptămâni, suprafața de grăsime redusă în acest interval de timp fiind de 5 cm. Pe zonele lucrate nu se va mai depune grăsime. Durata unei ședințe este de 90 de minute pe ntru fiecare zona. Se aplica pe șolduri, abdomen, fese, pulpe, brațe.

2. Radiofrecvența este un tratament non-invaziv ce constă în aplicarea undelor de radiofrecvență cu efect de încălzire între 38°C si 41°C a dermei, favorizând crearea de colagen. Elimină aspectul de coajă de portocală al pielii, vergeturile, tonifică musculatura zonei lucrate. Ca frecvență poate fi făcută o ședință saptămânală sau lunară, în funcție de rezultatul dorit. Durata une ședințe este de 30-45 de minute. Se aplică la față, abdomen. Coapse, brațe, picioare, fese.

3. Tunelul cu infraroșu se aseamănă mult cu o saună uscată temperatura ajungând până la 60°C. Razele infraroșii acționează la nivelul țesuturilor profunde din piele, 5-6 cm, arderile fiind accelerate considerabil. Durata unei ședințe este de 30-45 de minute. Frecvența ședințelor fiind de 1 pe săptămână. Necesită hidratare înainte și după tratament. Se pot face împachetări cu ceai verde, alge marine, ciocolată și multe altele. Ca beneficii suplimentare celor de la radiofrecvență și criolipoliză, elimină retenția de apă și toxinele din organism.

4. VelaShape este o combinație între tunelul cu infraroșu și radiofervență și folosește tehnologia vacuumului. Este puțin dureroasă acolo unde rolele întâlnesc celulita, fiind tratamentul perfect contra celulitei. Durata unei ședințe este de 30 – 60 de minute cu frecvență săptămânală. Tratamentul se face pe abdomen total, abdomen lateral, coapse și fese.

Tratamentele corporale au și contraindicații în: infecții ale pielii, epilepsie, graviditate sau lăuzie, intervenții chirurgicale în ultimele 6 luni, cancer, stimulatoar cardiac, implanturi, varice sau probleme circulatorii.

Când vrem să facem un tratament corporal este bine să cerem sfatul unui specialist: medic sau cosmetician. Acesta va ști ce să vă recomande în funcție de afecțiunile pe care le aveți.