Cu siguranță dacă ai vârsta până în 60 de ani nu te gândești să faci nicio modificare la nivelul chipului sau corpului tău.
Și totuși mare mi-a fost surpriza să constat că majoritatea clinetelor care apelează la medicul chirurg plastician estetician, au vârste cuprinse între 20 și 35 de ani. Această categorie de vârstă face proceduri de tip volumizare buze și rinocorecție.

Categoria 35-45 de ani, într-un procent mai mic decât precedenta, apelează la proceduri de volumizare buze, rinocorecție și corecție riduri cu toxina botulinică.

După frumoasa vârstă de 45 de ani se fac proceduri mai serioase de corecție riduri frunte. ochi și decolteu.
Cel mai mic procent îl reprezintă doamnele și domnișoarele care apelează la corecția mentonului (modificarea formei feței) și la proceduri mai ample, precum mărirea sânilor.

Tot un procent foarte mic fac și blefaroplastie.

Ca proceduri mai cunoscute sunt: mezoterapia, Plasma și Derma Pen, augmentare sâni, transplantul de pâr.

Ca să revin la întrebarea cheie: Când să apelăm la chirurgia plastică estetică?, răspunsul este simplu: fie când avem o reală nevoie de una dintre intervențiile de mai sus, fie când vrem să facem o schimbare a aspectului nostru fizic.

Aud de multe ori expresia:”Femeile care apelează la astfel de proceduri nu au suficientă încredere în sine.” Pe vremuri aveam aceeași abordare a lucrurilor. Astăzi am văzut femei, oameni de afaceri, care au o încredere extraordinară în ele însele și apelează totuși la astfel de proceduri. Deci nu este despre lipsa încrederii în sine.

Avem și domni care fac diverse intervenții, în special corecția ridurilor feței cu botox sau DermaPen.

Ce-i rău în a vrea să arăți impecabil?!

Ca să răspund la întrebarea de bază, cred că este la libera alegere a fiecăruia. Oricum tendința generală este să se facă astfel de intervenții chiar de la vârste destul de mici, 18 – 19 ani.

Pentru că de multe ori se face confuzie, voi încheia cu ceva clarificări legate de partea de injectări:
1. Injectările cu acid hialuronic se fac în buze, menton și nas, în zona ochilor, pomeți și frunte folosindu-se toxina botulinică.
2. Durata unei injectări este de 5-6 luni, uneori mai mult, depinzând de serul folosit și de structura pielii clientului.
3. Prețurile variază în funcție de cantitatea de soluție injectată.